Bota cancer är nära!

Spectracure.

Det här bolaget intresserar mig starkt då dom har en inriktning på att BOTA cancer och inte bromsa.

Med deras teknologi finns det stora förhoppningar att eliminera cancer cellerna, och på ett sätt som gör att patienten inte tar skada och behåller livs kvalitén.

Dom har i fas 1 med kliniska studier visat väldigt goda resultat, där man kunnat visa att 100% av cancer cellerna är borta. Just nu har man prostata cancer som mål och testas men man tror att denna metod kommer kunna användas på många andra områden med tex bröst cancer mm. Det som tilltalar mig är att man då slipper medicin och strålning som påverkar kroppen hårt.

Blir man strålningsbehandlad så kan det ta upp till 2 år innan man kan behandlas igen, medans med Spectracures metod så kan man behandla inom kort igen. Man talar om 4ggr/år men deras proffesorer är övertygade om att det bara kommer behövas 1 behandling.

Inte nog med det så väger maskinen 7kg och en tillverkningskostnad på ca 200000:- till skillnad mot dagens liknande maskiner som väger 70kg och 1.5 miljon. Detta gör ju även att det blir väldigt intressant för landsting och övriga kunder. Så en stor ekonomisk vinning gör ju att pengarna kan läggas på fler patienter, och fler maskiner.

Jag tänker även att om detta lyckas väl ut genom att få bort dom flesta återfalls patienter, så är det en enorm vinning både för patienterna och samhället i stort. Tänk vad det skulle minska vårdköer och skattetryck.

Se deras presentation nedan.

Spectracure