Nu reser vi till Indien!

Nu reser vi till Indien!

Ok kanske inte bokstavligt talat men däremot i matens tecken.
I dag var vi till Göteborgs orienthus och handlade på oss lite roliga råvaror, så idag blev det Tikka Masala.
Är verkligen varken kock eller tv kock men kanske man inspirerar någon 😀

För er som vill prova så gjorde jag enligt följande:
1. Jag skar kycklingen i tärningar och marinerade den i Turkisk yoghurt och Tikka masala krydda, som sedan fick ligga och dra ett tag. (Kan med fördel ligga i kylen över natten, observera att du styr styrkan med currypastan)
2. Sen stekte jag kycklingen lätt, inte genomstekt.
3. När jag var nöjd så lade jag undan kycklingen på ett fat och hade i lite olja, vitlök samt gul lök och en liten skvätt vatten som jag stekte ca en minut. Därefter tillsatte jag en burk krossade tomater, red Currypasta ca 2 matskedar och lät det puttra ca 5min tills den fick en fin konsistens.
4. Nu lägger jag tillbaka kycklingen och tillsätter kokosmjölk och lät detta sjuda ca 15 min. (Kycklingen måste vara genomkokt)

Rätt lätt och sjukt gott, till detta hade jag Jasminris och Libabröd.

Tikka Masala

Kommentera gärna: (Vill du vara anonym så skriv och tryck på skicka, annars kan du enkelt Logga in med Facebook, Google eller Twitter)