You are currently viewing Buffé i Covid-19 tider!
Buffé

Buffé i Covid-19 tider!

Jag har funderat på detta med buffé mat i dessa tider! Bra eller dåligt?
Jag är övertygad om ifall det sköts rätt hela vägen så skall det inte vara några problem.
Jag vill att dessa restaurang ägare anammar detta och att vi hjälper till, detta är deras levebröd och genererar jobb och jag är övertygad att det går att bedriva denna verksamhet på ett tryggt sätt.

Hur fungerar det i verkligheten!

Det jag reflekterat över som är en otrolig smittspridning enligt mig och finns garanterat fler saker än vad jag tänkt på-
1. 1 tallrik/person
2. Besticken ligger i besticklådor
3. Trängsel vid buffen (vissa begränsar faktiskt till ca 4 pers i taget)
3. Personer som slickar sig på fingrarna för att sedan ta i skedarna vid buffen.

Vad kan man göra för att minska risken!

Med några små ändringar av både resturang och gäster så tror jag man kan känna sig trygg på buffé. Vissa åtgärder tillämpas inte pga merjobb och kostnad, men kundens hälsa borde väga tyngre tycker jag så man kommer tillbaka.

1. Bör finnas fler tallrikar tillgängliga för att inte riskera att doppa skeden vid buffen i sin egna tallrik, kan vara mindre tallrikar för att minska disken.
2. Bort med besticklådor och lägg ut bestick i servetter på varje plats.
3. Likaså glasen kan placeras på varje plats för att inte riskera att folk pillar på andra glas när man hämtar.
4. Tillgång till handsprit (dom flesta jag sett har detta redan dock) se till att sprita händerna både före och efter man hämtar mat.
5. Under inga omständigheter pillar man sig i ansiktet eller slickar av fingrarna för att dom blev kladdiga, värre smittorisk finns ej.
6. Begränsa antalet som hämtar mat samtidigt (Detta sköts av vissa)

Jag ser gärna att ni kommenterar och lämnar era synpunkter.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Fredrik Carlsson

    Fick en kommentar på min fb sida att det borde delas ut engångshandskar vilket borde vara självklart.
    Den hade jag missat!

Lämna ett svar